Segons la Teoria de la Relativitat de Albert Einstein, la llum en proximitats a una estrella es corbarà per la influència de la gravetat, de manera que la Força de la Gravetat, provocarà a la trajectòria de la llum una curvatura d'uns: 1,75 arco-segons. Aquesta curvatura és en conjunt, una convergència de la llum que fa que es pugui utilitzar la força de la gravetat de l'estrella com a òptica telescòpica i veure molt més enllà a l'univers.
Però penso que encara que el famós experiment de l'eclipsi solar realitzat el 1919, experiment que ha anat sent ratificat per molts astrònoms confirmant l'existència d'una curvatura a la trajectòria de la llum, no crec que es pugui considerar concloent, ja que sospito que aquesta curvatura, també podria venir influenciada per un efecte derivat per la rotació del camp "μ" que genera les forces gravitacionals, ja que en un experiment que vaig realitzar sobre marees, vaig deduir que el camp de qualsevol massa, sempre és el resultat de la superposició del camp generat per totes les partícules que la conformen i lògicament es troba en revolució. Per això, el camp proper a la superfície de l'estrella que es necessita per a l'experiment es trobarà totalment influenciat per aquesta complint amb el que se esperava, i serà a partir d'aquí, que anirà perdent influència en base a la distància, on disminueix la seva intensitat i se superposa progressivament amb el camp mitjà de l'espai universal.
En aquest cas, l'observació seria la següent:
Podem veure a la imatge com a l'observació de l'estel a1, la curvatura predita per Albert Einstein es donaria tant si es tracta per la influència de la força de la gravetat o com començo a sospitar, pel desplaçament del camp μ de l'estrella en rotació .
Necessitarem observar l'estrella a2 per veure quina ha estat la influència en la seva trajectòria i poder concloure que la llum no es corba com va predir Einstein per l'efecte de la gravetat, sinó que tal i com es va demostrar amb els resultats de l'experiment de Michelson-Morley i una correcta interpretació, la llum es desplaça amb i per el camp, de ací la seva aparent curvatura.
Dades:
Tinguem present que la velocitat de rotació del Sol és a la superfície del seu equador de 1997 Km/sg amb un període de 25 dies, però en tractar-se d'un cos amb una rotació diferencial que té a la proximitat dels seus pols un període de 35 dies, no podem escalar amb precisió aquesta rotació per calcular l'angle de curvatura per a cada latitud, encara que si tenim raó, seguirem percebent com a major latitud el feix de llum va experimentant una menor curvatura.
La resta de dades són:
Diàmetre del sol:1.392.700 km
Ràdio: 696.340 km.
Velocitat de rotació a l'equador: 1997 Km/sg.
La curvatura segons Einstein: 1,75 arcosegons (un arcosegon és 1/3.600 graus).
Haurem d'esperar els resultats de la Missió LATOR de la NASA o el funcionament del telescopi espacial James Webb per poder sortir de dubtes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada